En fin kampanj som gick överstyr

På senare tid har det vari en hel del snack kring sexuella trakasserier. Gjorde också själv ett #metoo inlägg när det var aktuellt. Själv tycker jag det är viktigt att ta upp hur vanligt det faktist är och hur männen på något vis tror sig kunna göra lite hur de vill ibland. Det är en jätte fin och framförallt viktig kampanj, från början. Däremot tycker jag det är väldigt synd att också detta gick ett steg för långt. Tycker det är synd att bland annat blickar plötsligt räknas som sexuella trakasserier. Varför måste vi lyfta fram små onödiga saker när det faktist finns kvinnor som blir utsatt för sexuellt våld och riktiga sexuella trakasserier? Kampanjen började med att en man våldtog flera av sina anställda, men det tog inte längre så föll kampanjen snabbt till en helt annan nivå.

Yle X3M gjorde en video om hur '' Männen ska göra världen bättre för tjejer'' Länkar videon nedanför. Enligt mig är detta rent bullshit. Tips nummer 1 som han ger är ordagrant '' Vill du ge en främmande kvinna en komplimang? - Låt bli! För dig kanske det bara handlar om en sak du säger men hon får sådana här kommentarer hela tiden och kanske inte ens är intresserad av vad du har att säga. '' WHAT? Får man plötsligt inte ge varandra komplimanger? Det har ingenting att göra med sexuella trakasserier. Jag gillar att få komplimanger, oberoende om det är från kvinnor eller män, och tror nog inte jag är den enda som gör det. Har också diskuterat detta med några av mina pojkkompisar, vilket tycker det blir lite jobbigt eftersom man nu plötsligt trakasserar någon sexuellt om man ger en tjej en komplimang? Eller råkar titta på någon? Synd att det ska gå för långt när det faktist skulle kunnat bli en viktigt kampanj. Nu känns den mest bara ur spår. Det finns faktist riktiga problem gällande sexuellt våld och sexuella trakasserier, och detta är nog verkligen inte en del av det enligt min åsikt.

Gillar

Kommentarer

linneama
linneama,
I och med stora viktiga kampanjer som hisin så får man räken me att folk kommer med mindre bra lösningar och kommentarer. Men ja tycker int att kampanjen ha ga överstyr bara för att vissa kommer med konstiga tips osv. Tror att vi bara e i startgropen ännu. Folk bombar med saker och lösningar till åtgärder, vilket e bra i sig! He betyder ju att ämnet ha kumi upp till diskussion både bland kvinnor och män. Bra början på förändring vill säg! 😊
nouw.com/linneama