Gastroskopi

Igår var jag på gastroskopi. Sov dåligt hela natten pga nervositeten. Vaknade upp till -20 grader. B skjutsade mig till Kristinesstad. Jag fick först en lugnande tablett som gjorde att nervositeten släppte lite, annars kände jag ingen skild effekt av den.

Jag gick sen in i operationssalen där de gjorde undersökningen på mig. Min kräkreflex kämpade tappert emot instrumentet och efter möjligen de 3 mest fysiskt plågsamma minuterna i mitt liv var det äntligen över. Instrumentet var betydligt tjockare än vad jag hade förväntat mig också, vilket gjorde att jag fick ännu mera panik precis innan läkaren körde ner det i min matstrupe. En skötare fick den härliga uppgiften att hålla i mina armar medans läkarn körde ner det eftersom den första reaktionen var att knycka bort det haha.

Nåja, inga särskilda fynd hittades. Läkaren tog också sammanlagt fyra biopsier från tolvfingertarmen och magsäcken vilka jag får svar på först efter 6-8 veckor. Så nu är det bara att vänta. Otroligt skönt att ha det över iallafall, och ännu skönare att inte behöva på någon kontroll och göra om samma procedur en gång till. Fy.

Gillar

Kommentarer

Aaron
,

Hope it goes well <3