Legalisering av medicinsk cannabis

Vård

I Vasabladet igår fanns en artikel om att människornas syn på cannabis ändras. Enligt Vasabladet vill 15% av finländarna legalisera cannabis helt och majoriteten av Finlands befolkning tycker att det borde legaliseras i medicinskt syfte enligt Vasabladet. Cannabis används i vissa länder för medicinskt bruk. Sjukdomar som det används till är bland annat epilepsi, cancer, alzheimers, MS, Crohns sjukdom, PTSD, Anorexi, illamående (av bland annat cytostatikabehandlingar) , parkinson's, AIDS, depression, smärtor, Tourettes syndrom och många fler. I Finland har också faktist MS patienter möjlighet att få medicin som innehåller THC. Eftersom vi redan har så många '' droger'' som får användas i medicinskt syfte, tycker jag det är synd att vi inte låter cannabis göra sin del. Precis som bland annat morfin gör underverk för våra smärtpatienter kan cannabis hjälpa så otroligt många människor till ett friskare liv.

Nu vill jag vara tydlig med att jag INTE säger att jag tycker att det är okej att använda cannabis, eller att självmedicinera sig med cannabis, precis som alla andra starkare mediciner anser jag att det behöver vara receptbelagt. Men jag tycker också det verkligen är synd att vi har ett naturligt preparat som växer på vår jord som har förbjudits att användas, även om det finns bevis på att cannabis har en positiv inverkan på ett flertal olika sjukdomar. Det är verkligen synd att det inte används när det skulle kunna underlätta i vardagen och hjälpa så många sjuka människor i Finland.

Larry här ovanför har Parkinson's sjukdom och får möjlighet att prova medicinsk cannabis. Som ni ser är det alltså inte så att man sitter och röker det, utan det används vanligen i spray eller droppform. På mindre än 5 minuter blir Larry en helt annan människa. Tycker inte ens det borde vara frågan om att få använda det vid dessa sjukdomar, verkligen synd att det är olagligt i vårt land. Det finns inga andra mediciner som har haft en sådan effekt på Parkinson's sjukdom, så här i Finland går alla omkring som Larry gör innan har får cannabis. Verkligen, verkligen jätte synd.

  • Vård

Gillar

Kommentarer