Min typ av bucketlista

Tankar och åsikter

Eftersom det är ganska vanligt att man gör en så kallad bucketlista ska jag nu försöka förklara i ord hur min egen ser ut. Jag har haft en bucketlista i punktform förut, och har även gjort många av sakerna men numera tycker jag inte att jag behöver eller vill göra en lista i punktform av vad jag vill göra innan jag dör. Eftersom jag har jobbat med folk innan de dör så vill vissa prata om livet och ge tips och råd om vilka saker de ångrar och inte ångrar. Det är ofta ganska samma saker som finns med i tankarna på äldre människor. Så min lista består nu av:

- Jag ska leva livet medan jag är ung. Jag ska prova på allt jag vill, göra vad jag vill och inte ha bråttom till vuxenlivet, giftemål, barn osv.

- Jag ska vara snäll med alla jag möter, inte hamna i konflikter med min familj eller någon annan viktig person i mitt liv. Ifall det råkar hända vill jag gärna reda upp saken innan det är försent, för det är inte trevligt att se människor som är i konflikter med sin familj och är i slutskedet av sitt liv, när de ändå har ett litet hopp om att dens barn ska komma för att ta farväl, tills de till slut släpper taget och ingen kom.

- Jag ska göra, upptäcka och uppleva så mycket jag bara hinner i mitt liv.

Det här är min bucketlista för resten av mitt liv. Såklart finns det mera objektiva saker som jag gärna skulle hinna med i mitt liv, men tycker inte det är någon vits med att räkna upp det på en lista för att sen kunna pricka av saker. Tycker det är mera viktigt att göra det man vill, vara mer öppen för nya saker och njuta av vardagen som den är.

Det är ofta ganska fina funderingar de gamla har om sina liv, och för det mesta få man höra ''Du ska njut åv live medan du je ong''.

And I sure as hell will.

Gillar

Kommentarer