Crazy cat lady

Sen jag träffade Savannah katten på Zoo i Vietnam har jag blivit lite besatt av dessa typer av katter. Det finns såklart tusen olika raser att välja på när det kommer till katter men tänkte jag skulle lista min top 3.

Första plats kommer nog helt klart Savannah katten. Den är stor, ser ut som en leopard, är en katt men uppför sig som en hund. Det är då en inomhuskatt som lär sig snabbt att gå i koppel och hämta saker osv. Till skillnad från den vanliga bondkatten gillar den också att bada och leka med vatten. Dessa katter kan väga upp till 14 kilo i vuxen ålder.

Den är mycket större än en vanlig bondkatt.

Sen på plats nummer 2 tror jag att Caracal katten kommer. Den beter sig också som en hund och liknar mera på en lokatt. Den blir inte så stor heller, lite större än en bondkatt bara. Väldigt vacker katt denna också. Tror inte denna är laglig i Finland dock att ha som husdjur men iallafall,den är så himla vacker.

På en tredje plats kommer Bengal katten. Den ser också lite ut som en leopard men är i vanlig katt storlek. Den beter också sig mera som en hund och går gärna i koppel och badar också denna. Den är nog den vanligaste av dessa tre att ha som husdjur.

Den finns i många olika färger och jag har fastnat speciellt för den i färgen silver. Så himla vacker.

I mean look at this haha. Iallafall så kostar alla dessa katter över tusenlappen så det är väl bara att fortsätta drömma.

Gillar